Aan de slag met EPI

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je met de EPI (of sub-ID) functie van Adtraction kunt werken.

Tess Pieters avatar
Geschreven door Tess Pieters
Meer dan een week geleden bijgewerkt

EPI is een parameter in de tracking links van Adtraction waarmee je gegevens naar het systeem van Adtraction kunt sturen. De gegevens worden vervolgens gekoppeld aan de conversies die via deze specifieke link plaatsvinden. De EPI-parameter vertelt je precies welke van jouw gepubliceerde links hebben bijgedragen aan een bepaalde transactie.

Veelvoorkomende use-cases voor het werken met EPI's zijn onder meer:

• Follow-up van prestaties op specifieke links

• Cashback-sites die verkopen kunnen toeschrijven aan specifieke gebruikers

• Content partners die verkopen toewijzen aan specifieke contentstukken

• Subnetwerken die de specifieke partner kunnen identificeren

EPI-parameters toevoegen aan verschillende tracking links

Je kan aan elke tracking link vijf EPI-parameters toevoegen. Zo voeg je ze toe:

https://track.adtraction.com/t/t?a=24209996&as=24577691&t=2&tk=1&epi=one&epi2=two&epi3=three&epi4=four&epi5=five

Als je een deeplink gebruikt, moet de URL-parameter aan het einde worden geplaatst:

Mocht je vergeten een EPI toe te voegen bij het maken van een short link, dan kan deze later worden toegevoegd, zoals hier wordt weergegeven:

EPI kan worden gebruikt met de Cleanlink-technologie van Adtraction, bijvoorbeeld:

EPI kan worden aangevraagd via de Adtraction API, en als token in onze callback functionaliteit.

Callbacks gebruiken met EPI

Nadat je je koppelingen met EPI hebt geconfigureerd, wil je er zeker van zijn dat je de gegevens zo snel mogelijk kunt ontvangen. Dit is waar onze callback functie van pas komt. Houd er rekening mee dat deze functie een bepaald technisch inzicht vereist.

Een callback is een methode om transactiegegevens te laten verzenden zodra een transactie is geregistreerd in je Adtraction-account. Een callback is een URL-verzoek dat onze servers maken naar de URL waar je de gevraagde gegevens van wilt ontvangen. Hierdoor kan je specifieke gegevens op één plek verzamelen in plaats van in te loggen op verschillende platforms.

Deze functie wordt vaak gebruikt in combinatie met EPI, waardoor bijvoorbeeld een cashback-site of een subnetwerk een transactie aan de juiste partij kan toewijzen zodra deze door Adtraction wordt gevolgd.

Zo wordt een callback verzoek ingesteld in het Adtraction-systeem:

1. Wanneer je bent ingelogd als partner, kan je navigeren naar «Tools» en «Callbacks» in het zijmenu.

2. Voer de URL in waar je het callback verzoek wilt ontvangen.

3. Voeg tokens toe die je als parameters wilt ontvangen in de query reeks.

4. Kies voor welke adverteerders en kanalen het van toepassing moet zijn.

5. Klik op «Nieuwe callback opdracht maken».

Dat was het! Telkens wanneer een transactie wordt geregistreerd die overeenkomt met de voorwaarden van de adverteerder en het kanaal, zullen we een verzoek activeren waarmee je de gegevens van jouw kant kunt vastleggen.

Verdere vragen? Bekijk onze Helpcentrum-artikelen om te zien of je vraag daar kan worden beantwoord. Neem voor andere vragen contact op met support@adtraction.com of probeer de chat voor de snelste reactie.