Annonser och länkar
Hur man skapar spårningslänkar

Den här artikeln förklarar hur du skapar spårningslänkar i ditt konto hos Adtraction, med vår mobilapp eller vår plugin för Google Chrome.

Markus Bjernvall avatar
Skrivet av Markus Bjernvall
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du marknadsför en annonsör kan du välja att länka till annonsörens hemsida eller att länka direkt till en specifik produktsida eller kategori. Det senare kallas "djuplänk".

Med Adtractions plugin för Chrome

Adtractions plugin för Google Chrome gör att du kan skapa spårningslänkar direkt i verktygsfältet i din webbläsare.

Ladda ned plugin, installera den i din webbläsare och logga in på ditt Adtraction-konto via plugin. Adtraction-ikonen i verktygsfältet på din webbläsare kommer att blinka grönt när du besöker webbplatsen för en annonsör som är ansluten till Adtraction. Om din kanal är godkänd för annonsören kommer det automatiskt att finnas en spårningslänk till sidan du besöker under fliken Link. Om du inte är godkänd för annonsören kan du ansöka till programmet direkt i plugin genom att klicka på Apply to advertiser.

Med Adtractions mobilapp

Om du föredrar att skapa spårningslänkar med din smartphone kan du ladda ner Adtractions mobilapp.

När du är inloggad i appen kan du skapa spårningslänkar för annonsörer som du är ansluten till. Klicka på fliken «Links» i menyn, välj din kanal och klistra sedan in adressen till sidan du vill länka till.

Ladda ner appen för iOS eller Android.

I ditt konto på Adtraction.com

Ett tredje alternativ är att skapa spårningslänkar i ditt konto på Adtraction.com.

Med länkgeneratorn

När du är inloggad på ditt konto hos Adtraction väljer du «Annonsörer» och sedan «Mina annonsörer» i menyn till vänster. «Din spårningslänk» är en textlänk som leder besökare till hemsidan för annonsörens webbplats.

För att skapa en djuplänk, klicka på ikonen med kugghjul för att «Anpassa länk». Detta gör att du kan hänvisa besökare till en specifik målsida på annonsörens webbplats, vilket är användbart om du marknadsför en specifik produkt eller kategori. Välj om du vill att din spårningslänk ska vara en URL, Kortlänk, HTML eller Cleanlink och klistra in URL:en till produkten du vill marknadsföra i fältet Landninssida.

Med verktyget Bläddra produkter

Verktyget Bläddra produkter kan användas både för att upptäcka nya produkter att marknadsföra och för att skapa spårningslänkar.

Logga in på ditt konto hos Adtraction, klicka på «Verktyg» och sedan «Bläddra produkter» i menyn till vänster. Varje produkt i sökresultatet har en djuplänk för den kanal du har valt, och när du väl har hittat produkten du vill marknadsföra kan du enkelt kopiera spårningslänken direkt från verktyget. Observera att din kanalen måste vara godkänd för den aktuella annonsören för att en spårningslänk skall vara tillgänglig.

Kontakta support@adtraction.com om du har frågor.